ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Με κρυμμένους παραδεισένιους όρμους, και πολλά παραδοσιακά χωριά μοναδικής αρχιτεκτονικής, η Μεσσηνία και γενικότερα η Ν/ Δυτική Πελοπόννησος, περιμένουν τους επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν περιοχές με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και να απολαύσουν συναρπαστικές δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες θα συναντήσουν μια διαφορετική Ελλάδα σε αυτά τα μέρη, που είναι σταυροδρόμια πολιτισμού και τοπίων, ανάμεσα στην οροσειρά του Ταϋγέτου και στο Ιόνιο Πέλαγος. Επιβλητικές βουνοκορφές, φαράγγια, σπάνια φυτά και  ζώα, λίμνες, ποτάμια και θαυμάσιες παραλίες συμπληρώνουν θαυμάσια τα ευρύματα της Αρχαίας Μεσσήνης, τα  μεσαιωνικά κάστρα, τα μοναστήρια, τα πληνθόκτιστα και τα πέτρινα παραδοσιακά χωριά, που όλα μαζί δημιουργούν μία περιοχή με ατελείωτα αξιοθέατα.

Οι προορισμοί είναι πολλοί και ποικίλοι, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών για διακοπές.

castle of Methoni
Το κάστρο της Μεθώνης
castle of Koroni
Το κάστρο της Κορώνης
Αρχαία Μεσσήνη

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Μεσσηνία γενικά έχει μια πολυμορφική ακτογραμμή που αποτελείται από παραλίες με άμμο και βότσαλα, πράσινους λόφους και σμαραγδένια νερά.

Υπάρχουν τόσο απομονωμένες παραλίες και ορμίσκοι, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν την ηρεμία και ιδιωτικότητα, όσο και οργανωμένες παραλίες που προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις όπως θαλάσσια σπορ, beach bars, ταβέρνες, και καφετέριες.

Φυσικά οι επισκέπτες πιθανώς θα χρειαστεί να εξερευνήσουν αρκετές πριν καταλήξουν στη δική τους προσωπική αγαπημένη!

Τελειώνονας, να μην παραλείψουμε να προτείνουμε μια επίσκεψη στον μυθικό ποταμό Νέδα, όπου μπορούν να κάνουν πεζοπορία στο φαράγγι και να κολυμπήσουν στα κρύα νερά του.

Παραλία στα Βουνάρια
neda
Νέδα
polilimnio
Πολυλίμνιο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκτός από τα πανέμορφα τοπία, οι επισκέπτες  θα μυηθούν σε ένα διαφορετικό ρυθμό ζωής και θα γνωρίσουν κατοίκους, που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη γη. Η νοοτροπία των ανθρώπων εδώ έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την απίστευτα πλούσια ιστορία της περιοχής, όπως αποδεικνύεται από την πληθώρα των ιστορικών μνημείων: ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης, ο ναός του επικούριου Απόλλωνα και η Βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά τα Μουσεία Νέστωρος και Καλαμάτας, τα μοναστήρια , τα κάστρα Κορώνης, Μεθώνης, Πύλου είναι ανάμεσα στα μέρη που εισαγάγουν τους επισκέπτες στην τοπική κουλτούρα.

Αυτή η κουλτούρα τονίζει επίσης την παραδοσιακή χειροτεχνία όλων των ειδών, από την επίπονη  και ξακουστή σε όλη την Ελλάδα συναρπαστική τέχνη της αγγειοπλαστκής με τα περίτεχνα ονομαστά Κορωνέϊκα πιθάρια, τη λεπτή τέχνη της αργυροχοΐας και της υφαντικής έως τη πλινθοδομή και λιθοδομή, που είναι εμφανής σε παραδοσιακά χωριά.

Τέλος η περιοχή φημίζεται για τη γαστρονομία και τη Μεσσογειακή διατρoφή της. Λάδι, ελιές, σύκα, σταφίδα, κρασι, γαλακτοκομικά προϊόντα όπως η φέτα και η σφέλα είναι μερικά από τα ονομαστά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Παραδοσιακό καμίνι με τον Καλλίφωνο
Κορωνέικο πιθάρι
Λειτουργία καμινιού